Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк погодив власникам групи «Альфа» придбання «Укрсоцбанку»


Національний банк України погодив власникам ABH Holding SA (Люксембург) Михайлу Фрідману, Герману Хану, Петру Авену та Олексію Кузьмічову опосередковане придбання значної участі в «Укрсоцбанку».

Як повідомляє прес-служба відомства, акціонери ABH Holdings опосередковано володіють акціями «Альфа-банку» (Київ) через ABH Ukraine Limited, до погодження участі в «Укрсоцбанку» підтвердили свої наміри щодо виконання покладених на обидва банки зобов’язань.

«НБУ вітає першу за останні роки велику угоду в сфері M&A в банківському секторі... Сподіваємося, що поєднання компетенцій двох міжнародних фінансових груп сприятиме розвитку ринку банківських послуг в Україні», – сказала голова Нацбанку Валерія Гонтарева, слова якої цитує прес-служба НБУ.

У Нацбанку наголошують, що при розгляді пакетів документів на погодження угоди оцінювали заявників щодо їхньої здатності забезпечити належний розвиток і виконання нормативів «Альфа-Банком» і «Укрсоцбанком» одночасно.

Станом на сьогодні кінцевим власником 99,91% акцій «Укрсоцбанку» є компанія UniCredit S.p.A. (Італія), додають у НБУ.

У вересні Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії ABH HOLDINGS S.A на придбання акцій «Укрсоцбанк» у розмірі, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління банку.

У січні італійська банківська група UniCredit Group остаточно домовилася про продаж свого українського активу «Укрсоцбанку» російській фінансово-промисловій групі «Альфа-груп».

Угода передбачає, що UniCredit Group передасть свій пакет акцій в «Укрсоцбанку» компанії ABHH, приватній холдинговій компанії з інвестиціями у кількох банківських бізнесах у СНД, в обмін на випущені акції, які відповідають частці володіння у ABHH рівний 9,9%, після закриття угоди. Переговори про продаж велися з серпня 2015 року.

У «Альфа-груп» і Unicredit вже є досвід співпраці: кілька років тому акціонери «Альфа-груп» придбали понад 5% італійської групи.

За даними Національного банку України, станом на 1 жовтня 2015 року за розміром активів «Укрсоцбанк» займав сьоме місце, «Альфа-Банк» – восьме місце серед понад 100 фінустанов, які діють в Україні.

XS
SM
MD
LG