Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: кількість померлих від отруєння сурогатним алкоголем зросла до 64 людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів заявляє, що в Україні кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем зросла до 64 людей.

Як повідомляє прес-служба відомства, всього станом на 18:00 18 жовтня зареєстровані 142 випадки отруєнь у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Житомирській і Миколаївській областях.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що сьогодні від отруєнь неякісним алкоголем померла одна людина.

Перші смерті були зафіксовані в Харківській області 22 вересня. Згодом летальні випадки від отруєння зафіксували в інших регіонах України.

29 вересня у прокуратурі повідомили про затримання на Харківщині сімох підозрюваних у виробництві й реалізації сурогатного алкоголю, від якого загинули люди. За даними прокурора Харківської області Юрія Данильченка, силовики затримали організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.

30 вересня Краматорський міський суд 30 вересня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох людей, яких підозрюють у причетності до отруєння сурогатами алкоголю у місті Лимані на Донеччині. Також 30 вересня у Харкові суд заарештував 27-річного харків’янина, який підозрюється у виробництві сурогатного алкоголю.

XS
SM
MD
LG