Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі живими яблуками «відновили» понівечену скульптуру «кіборга» з дівчинкою в музеї АТО


У Дніпрі жителі «реконструювали» понівечену скульптуру бійця з дівчинкою в музеї АТО: до скульптури «Вдячність», що зображує українського бійця-«кіборга» й урятовану ним дівчинку, у музеї АТО люди щодня приносять свіжі яблука.

Латунне яблуко, яке дівчинка дарувала бійцеві як вдячність за порятунок, невідомі вандали вирізали близько двох тижнів тому. Поліція порушила кримінальне провадження.

У Дніпропетровському національному історичному музеї, філією якого є музей АТО, зазначають, що, аби відновити монумент, найближчим часом виготовлять кілька глиняних яблук.

Наразі ж музейники зазначають, що не поспішають замовляти новий плід із латуні, вважаючи, що свіжі яблука дуже оживили скульптуру, й приносити їх на експозицію просто неба може стати місцевою традицією.

30 вересня у Дніпрі через вандалізм на території Музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» (Музею АТО) поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна.

Напередодні стало відомо, що у Дніпрі з Музею АТО вандали вкрали частину скульптурної композиції, присвяченої українським бійцям «Солдат і дівчинка».

Скульптура дівчинки і воїна є однією з центральних частин вуличної композиції «Шляхами Донбасу», яка входить до музею. Композиція виготовлена з латуні. Це пам’ятник українському солдатові, який врятував із-під обстрілів дівчинку, – це реальна історія бійця, 35-річного Івана Погорєлого, який, будучи важко пораненим у зоні АТО, врятував 5-річну дитину. Автор композиції – скульптор із Харкова Володимир Райченко.

У травні 2016 року у Дніпрі відкрили перший в Україні музей експонатів з АТО. Частина його експозиції розташована просто неба і має назву «Шляхами Донбасу», вона демонструє відвідувачам ключові моменти бойових дій на сході України.

XS
SM
MD
LG