Доступність посилання

ТОП новини

Чеський президент каже, що більше не поїде до Якуніна на Родос


Мілош Земан
Мілош Земан

Президент Чехії Мілош Земан каже, що цьогорічна його участь у конференції «Діалог цивілізацій», яку щороку проводить на грецькому Родосі російський олігарх, близький до президента Росії Володимира Путіна Володимир Якунін, може бути останньою.

«Володимир Якунін, який цю конференцію організовує, вже не володіє такими коштами і такими можливостями, які мав раніше», – заявив Земан 23 жовтня в інтерв’ю телеканалу Prima TV.

За словами чеського президента, цьогорічна конференція була «рядовою конференцією, яка втратила значення, яке колись мала».

Поїздка Мілоша Земана на Родос цього року була покрита за рахунок державного бюджету. Через участь у родоській конференції чеський президент не приїхав на похорон колишнього лідера Ізраїлю Шимона Переса.

На цьогорічній конференції «Діалог цивілізацій» Мілош Земан був її головним доповідачем. Разом із Земаном участь у конференції на Родосі взяв також колишній президент Чехії Вацлав Клаус.

Родоські форуми «Діалог цивілізацій» проводяться з 2002 року. Їхній організатор Володимир Якунін, до 2015 року керівник «Російської залізниці», входить до переліку осіб, щодо яких після агресії Росії проти України у Криму та на Донбасі Захід запровадив санкції.

XS
SM
MD
LG