Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії заявляє, що не здійснює авіарейдів на Алеппо


Алеппо, 20 жовтня 2016 року
Алеппо, 20 жовтня 2016 року

Російські й сирійські літаки в останні сім діб не завдавали ударів по місту Алеппо в Сирії, заявляє представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков.

За його словами, літаки не наближаються до міста і не завдають ударів.

Конашенков також зазначив, що для мирних жителів, які залишають східні райони Алеппо, цілодобово працюють шість гуманітарних коридорів. Також для них відкриті пункти гарячого харчування і надання першої медичної допомоги.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі висловив стурбованість відновленням ударів і наземних атак в Алеппо з боку режиму президента Сирії Башара Асада і Росії. Керрі провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомили у Держдепартаменті США.

Лавров відповів Керрі, що Сполучені Штати мають виконати своє зобов’язання відокремити помірковані групи опозиції від «терористів» у Сирії, повідомляє про цю ж розмову МЗС Росії.

Бої в Алеппо поновилися після припинення 22 жовтня «гуманітарної паузи». Тимчасове припинення бомбардувань мало дати можливість мирним жителям вільно залишити місто, а лікарям – евакуювати хворих і поранених. За оцінками ООН, понад 250 тисяч цивільних все ще залишаються в оточених районах міста.

XS
SM
MD
LG