Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ заявляє про обстріл її автомобіля на Донбасі


Архівне фото
Архівне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на сході України заявляє про обстріл одного зі своїх автомобілів на Донеччині. Внаслідок обстрілу ніхто зі спостерігачів не постраждав.

За повідомленням, це сталося 27 жовтня, коли колона автомобілів місії їхала біля Мар’їнки до останнього пропускного пункту, контрольованого українськими військовими. Спочатку спостерігачі почули перестрілку, ймовірно, за два кілометрів на північний схід від своєї позиції між Мар’їнкою і контрольованою «ДНР» Олександрівкою.

«Близько 17:00, під час подорожі до останнього контрольованого ЗСУ пропускного пункту перед в’їздом на непідконтрольні уряду території… ті, хто їхав в останньому транспортному засобі колони відчули і почули хлопок, який сприйняли за вибух шини», – йдеться в повідомленні.

Після поверненні на свою базу в контрольованому підтримуваними Росією бойовиками спостерігачі побачили, що в автомобіль влучила куля. «За оцінками СММ, її випустили з північного напрямку з позиції нижче за позицію автомобіля СММ, який у той час був на підвищенні», – йдеться в повідомленні.

Спостерігачі не уточнюють, хто саме міг здійснити обстріл, про який вони поінформували Спільний центр контролю і координації.

Спеціальна моніторингова місія в Україні Організації з безпеки й співробітництва в Європі неодноразово заявляла про перешкоджання своїй роботі у зоні конфлікту на сході України. За словами керівництва місії, 90 відсотків випадків перешкоджання її діяльності, зокрема і погрози на адресу спостерігачів, стаються на окупованих територіях. Із приводу тих таких випадків, що ставалися на вільній частині України, ОБСЄ не мала скарг на реакцію на них української сторони.

XS
SM
MD
LG