Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вніc до парламенту законопроект про запобігання насильству щодо жінок


Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді (ілюстративне фото) (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді (ілюстративне фото) (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» (Стамбульська конвенція). Про це повідомляє 12 листопада офіційний сайт голови української держави.

За цим повідомленням, законопроект передбачає ратифікацію Стамбульської конвенції і запровадження застосування в законодавстві України міжнародних стандартів запобігання та протидії насильству щодо жінок і домашньому насильству.

«Набрання чинності для України цієї конвенції сприятиме протидії дискримінації за гендерною ознакою, забезпечить додаткові гарантії права на рівність між чоловіками і жінками, усуне правові положення, які спричиняють дискримінацію та удосконалить цивільно-правові засоби захисту потерпілих від насильства», – зазначає прес-служба.

Україна підписала Стамбульську конвенцію ще 5 років тому. Пов’язані з нею законопроекти передбачають посилення відповідальності за скоєння насильства, особливо – повторного, та створення системи підтримки постраждалих.

XS
SM
MD
LG