Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Заліщук назвала «політичною помстою» виключення її і кількох колег зі складу міжнародних делегацій


Світлана Заліщук
Світлана Заліщук

Депутат Верховної Ради Світлана Заліщук («Блок Петра Порошенка») називає виключення її і низки колег зі складу міжнародних парламентських делегацій «дріб’язковою політичною помстою». Про це вона заявила у вівторок.

Депутат розповіла, що дізналася про таке рішення фракції від колег. Вона додала, що саме депутати, яких виключили зі складу делегацій, свого часу доклали значних зусиль для ухвалення важливих для держави резолюцій на рівні різних міжнародних організацій.

Напередодні заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко підтвердив інформацію про рішення фракції про виключення зі складу міжнародних делегацій низки депутатів. Він пояснив це тим, що, згідно з рішенням фракції, ті її члени, які не входять до складу самої партії, «не можуть представляти БПП у різних міжнародних організаціях».

Серед депутатів, яких стосується таке рішення фракції, крім Заліщук, зокрема також Мустафа Найєм та Сергій Лещенко. Усі троє заявили, що ініціатором виключення був перший заступник голови фракції Ігор Кононенко. Сам Кононенко цю інформацію поки не коментував.

Світлана Заліщук зокрема була заступником члена постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG