Доступність посилання

ТОП новини

Третій день під стінами НБУ стоять протестувальники


Учасники мітингу під Нацбанком після закінчення мітингу, 16 листопада 2016 року
Учасники мітингу під Нацбанком після закінчення мітингу, 16 листопада 2016 року

17 листопада під будівлею Національного банку України на вулиці Інститутській у Києві зібралося близько тисячі мітингувальників. Акція триває третій день поспіль. У руках активісти тримають прапори партії «За життя», плакати з написами «Банківський бунт», «За відставку Гонтаревої», «Захист українського народу» тощо.

Неподалік перетину вулиць Інститутської та Ольгинської встановлено металевий паркан, металошукачів немає.

За порядком стежать близько сотні правоохоронців. Інформації про правопорушення немає.

Акція протесту розпочалась у вівторок. У перший день вона зібрала близько 5–6 тисяч осіб. Деякі з представників мітингу біля будівлі НБУ призналися, що за участь в акції їм заплатили гроші. Водночас представники організаторів сказали, що ніхто нічого нікому не платив за участь в акції.

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, мала початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а в четвер, 17 листопада, продовжитися протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG