Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: переговори Савченко з лідерами ОРДЛО не приносять користі ні їй, ні Україні


Надія Савченко (©Shutterstock)
Надія Савченко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко переконаний, що переговори народного депутата Надії Савченко з лідерами угруповань «ДНР» і «ЛНР» не йдуть на користь ані їй, ані Україні. Про це повідомляє агенція «Інтерфакс-Україна».

«Мені дуже шкода, адже ця людина пройшла великі випробування, і я думаю, що такі кроки не несуть користі ані їй, ані країні», – сказав Порошенко під час поїздки до Івано-Франківської області.

Напередодні українські ЗМІ повідомили, що Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з керівниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався із Савченко в Мінську. За його словами, на зустрічі йшлося про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», передає російське агентство «РИА Новости».

«Це треба сприймати правильно, потрібно розуміти, що весь цей процес йде в рамках мінських переговорів», – заявив Плотницький.

Згодом Савченко пояснила, що ця зустріч мала на меті посилити «мінський формат» мирних переговорів щодо Донбасу і зробити його більш дієвим.

В українській частині Тристоронньої контактної групи, що веде переговори в «мінському форматі», заперечили, що зустрічі Савченко з сепаратистами мали будь-який стосунок до цього формату.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони направив звернення до Служби безпеки України стосовно перевірки інформації про зустріч Савченко, яка є членом цього комітету, з керівниками угруповань «ЛНР» і «ДНР» Плотницьким і Захарченком. У разі отримання інформації питання розглянуть на засіданні комітету, мовилося в повідомленні.

XS
SM
MD
LG