Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині почали розслідувати справу підозрюваного 12-річного планувальника теракту


Різдвяний базар у Людвіґсгафені, 16 грудня 2016 року
Різдвяний базар у Людвіґсгафені, 16 грудня 2016 року

У Німеччині, за повідомленнями, розслідують справу 12-річного хлопця, якого підозрюють у намаганні підірвати саморобну бомбу з гвіздками на різдвяному базарі в місті Людфіґсгафені на півдні країни минулого місяця.

Як пише журнал «Фокус», силовики вважають, що хлопець невдало намагався підірвати свою бомбу на базарі 26 листопада, а потім знову біля мерії міста 5 грудня.

За цим повідомленням, хлопець, народжений у Людвіґсгафені, походить із родини прибульців із Іраку.

За даними журналу, джерела серед силовиків і правоохоронців кажуть, що хлопець «дуже радикалізований» і, можливо, отримував вказівки від угруповання «Ісламська держава».

Бомбу виявили 5 грудня перехожі; поліція з’ясувала, що це був скляний слоїк із зарядами з феєрверків, на який клейкою стрічкою були наліплені гвіздки. Як вважає поліція, цей пристрій міг спалахнути, але не вибухнути.

Хлопець перебуває під наглядом у спеціальному закладі для неповнолітніх – судити дітей віком до 14 років німецьке законодавство не дозволяє.

Агентство «Франс-прес», зі свого боку, наводить слова представника федеральної прокуратури Німеччини у справах тероризму Штефана Біля, який підтвердив, що в Людвіґсгафені почали розслідування у справі про бомбу з гвіздками.

А місцевий прокурор Губерт Штребер додав агентству, що називати зроблений хлопцем пристрій «бомбою» було б перебільшенням.

Речник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт назвав повідомлення про цей випадок лячним.

XS
SM
MD
LG