Доступність посилання

ТОП новини

«Група семи»: націоналізація «Приватбанку» зробить банківський сектор України сильнішим


Посли держав «Групи семи» вітають рішення про націоналізацію «Приватбанку» і вважають, що такий крок зробить банківський сектор України сильнішим.

«Рішення уряду націоналізувати «Приватбанк» – важливий та необхідний крок у цьому процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України», – йдеться в заяві.

Дипломати вважають, що цей крок зробить банківський сектор України сильнішим і більш стійким.

«Націоналізація – це також механізм, за допомогою якого уряд України може гарантувати захист внесків домогосподарств та законного бізнесу та забезпечити безперешкодний доступ клієнтів «Приватбанку» до банківських послуг. Очищення банківського сектору України – це важлива складова більш широких зусиль із проведення реформ», – додають посли «Групи семи».

Також директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард назвала рішення про націоналізацію «Приватбанку» «важливим кроком щодо збереження фінансової стабільності» в країні.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відоткову державну власність найбільший в Україні банк «Приватбанк».

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що рішенням про націоналізацію «Приватбанку» вдалося захистити майже 20 мільйонів громадян України, які були клієнтами цього банку, зокрема, понад три мільйони пенсіонерів, понад 500 тисяч студентів і 1,6 мільйона соціально незахищених громадян, понад 3,5 мільйони зарплатних рахунків.

Президент України Петро Порошенко вніс 18 грудня до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників «Приватбанку». Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканість і цілісність їхніх грошей». Він також закликав клієнтів «Приватбанку» зберігати спокій.

XS
SM
MD
LG