Доступність посилання

ТОП новини

У Чорному морі затонуло суховантажне судно з дев’ятьма українцями на борту


Чорне море взимку в районі Судака, ілюстративне фото
Чорне море взимку в районі Судака, ілюстративне фото

У Чорному морі в районі Керченської протоки уночі 19 квітня затонуло суховантажне судно «Герої Арсеналу» з командою у складі 12 людей, серед яких дев’ятеро українців, двоє росіян та один громадянин Грузії.

Слідчий комітет Росії повідомив, що вдалося врятувати кількох людей, але точних даних про їхню кількість наразі немає. Точно відомо, що на борт судна, що проходило повз місце аварії, був піднятий один громадянин України, моторист, якого витягли з води у стані сильного переохолодження.

На момент катастрофи в морі був трибальний шторм. Температура води в районі аварії складає сім-вісім градусів тепла.

Оператором судна «Герої Арсеналу» є турецька компанія Güneş Shipping. «Ми з’ясовуємо обставини події, і зараз триває нарада з цього питання», – цитує російська агенція «РИА Новости» представницю компанії-оператора.

За даними МНС Росії, суховантажне судно «Герої Арсеналу», за попередньою інформацією, йшло з Азова Ростовської області Росії до Туреччини з вантажем зерна.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG