Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти взяли відповідальність за вибух біля посольства США в Афганістані, жертв побільшало


Одному із постраждалих в результаті атаки у Кабулі медики надають допомогу, 3 травня 2017 року
Одному із постраждалих в результаті атаки у Кабулі медики надають допомогу, 3 травня 2017 року

За даними афганських офіційних джерел, через потужний вибух, спрямований проти бронетранспортера сил НАТО в Кабулі 3 травня загинуло щонайменше восьмеро людей, 28 були поранені, зокрема троє солдатів коаліції. Раніше повідомлялося про 4 загиблих і 22 поранених.

Місцевий осередок угруповання «Ісламська держава» взяв на себе відповідальність за атаку, поширивши заяву через інформаційний ресурс ісламістів Aamaq.

За словами представника МВС Афганістану, напад стався вранці у годину пік на дорозі з пожвавленим рухом неподалік посольства США і штаб-квартири НАТО.

«На жаль, більшість з жертв є цивільними особами», – сказав прес-секретар афганської поліції Наджиб Даніш.

У НАТО повідомили, що троє військових коаліції зазнали поранень, «що не загрожують життю».

«Вони (військові – ред.) перебувають в стабільному стані і наразі проходять лікування в коаліційних медичних установах», – сказав неназваний представник сил США в Афганістані.

Вибух, який, за даними представника НАТО, був спричинений саморобним вибуховим пристроєм, пошкодив дві броньовані машини MRAP, що перевозили іноземних солдатів, залишивши невелику вирву на дорозі. Щонайменше три цивільних автомобіля були також пошкоджені вибухом.

Одне з джерел безпеки повідомило, що автомобіль «Тойота Королла» білого кольору згорів, коли проїжджав конвой, хоча це офіційними особами ця інформація не підтверджена.

Нинішня атака сталася через кілька днів після погроз з боку «Талібану» провести «весняний наступ» на іноземні сили. З початку року в столиці Афганістану сталося щонайменше 5 великих нападів, в результаті яких загинули та були поранені сотні мирних жителів.

Афганський конфлікт є найтривалішим в історії США – війська НАТО під проводом США воюють там з 2001 року. Сполучені Штати мають близько 8400 військовослужбовців у Афганістані, з яких близько 5000 – союзники по НАТО.

XS
SM
MD
LG