Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні критикує США через скорочення фінансування ООН


Верховний представник Євросоюзу з зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні
Верховний представник Євросоюзу з зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні

Верховний представник Євросоюзу з зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні 9 травня розкритикувала рішення Сполучених Штатів скоротити фінансування ООН. Вона вказала, що мирне вирішення глобальних проблем так само важливе, як і військове.

Моґеріні повідомила в Раді безпеки ООН, що ЄС добровільно вносить близько половини бюджету більшості агенцій ООН, оскільки розглядає Всесвітню організацію охорони здоров'я, Всесвітню продовольчу програму, дитячий фонд ЮНІСЕФ та інші органи, необхідні світу.

«Це дуже важливо для нас, щоб усі ми продовжувати інвестувати в ці установи ООН. Вони мають важливе значення для глобального миру, так само як і витрати на оборону, а часом і важливіше. Ми, європейці, вважаємо цю підтримку системи ООН найважливішими інвестиціями в нашу власну безпеку», – наголосила очільниця європейської дипломатії.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі нічого не сказала про бюджетні скорочення в своєму виступі перед ООН 9 травня, натомість переконуючи вжити жорсткіших заходів проти Сирії, Північної Кореї та Ірану.

Бюджет США теміном до кінця вересня 2017 року, схвалений Конгресом минулого тижня, передбачає скорочення фінансування агентств ООН на суму 640 мільйонів гривень. Натомість американські законодавці додали 15 мільярдів до військового бюджету США.

XS
SM
MD
LG