Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині Порошенко вшанував пам’ять в’язнів концтабору Заксенгаузен


Петро Порошенко встановив вінок біля меморіальної дошки у комплексі «Концентраційний табір Заксенгаузен», 20 травня 2017 року
Петро Порошенко встановив вінок біля меморіальної дошки у комплексі «Концентраційний табір Заксенгаузен», 20 травня 2017 року

Президент України Петро Порошенко відвідав меморіальний комплекс «Концентраційний табір Заксенгаузен», розташований у німецькому місті Оранієнбург, та вшанував пам’ять жертв нацизму.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента, встановив вінок біля меморіальної дошки з написом: «Тисячам українських в’язнів, які в період 1941-1945 років перебували в полоні у концентраційному таборі Заксенхаузен. Багато з них не пережили нелюдські умови концентраційного табору чи померли після тортур та акцій по знищенню полонених. Ми зберігаємо світлу пам'ять про вас у наших серцях».

Нацистський концтабір Заксенґаузен діяв з 1936 по 1950 рік. Близько 200 тисяч людей пройшли через концтабір протягом 1936-1945 років, багато з яких були українцями. Тут, серед інших, утримували провідника ОУН Степана Бандеру, який з початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенґаузен в бункері «Целленбау».

Сьогодні Порошенко з робочою поїздкою перебуває в Німеччині. Він провів зустріч з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, переговори тривали понад дві з половиною години.

XS
SM
MD
LG