Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі парламентарі скасували візит до Туреччини через «тиск Анкари»


Візит делегації німецьких парламентарів до Туреччини, що планувався на цей тиждень, скасували через «надзвичайний тиск» із боку Анкари, повідомила віце-спікер Бундестагу Клаудія Рот.

За її словами, на «дуже-дуже-дуже високих рівнях» у владі Туреччини вирішили, що вести політичні переговори з німецькою стороною в Туреччині нині недоречно.

Рот, представниця опозиційної партії «Зелені», мала очолити делегацію з чотирьох представників трьох парламентських партій, які планували відвідати 25–28 травня Анкару, Діярбакир і Стамбул у Туреччині й зустрітися з посадовцями, владними й опозиційними парламентарями і неурядовими організаціями.

Скасування візиту ще загострило зіпсовані останнім часом відносини між Німеччиною і Туреччиною, що обидві є членами НАТО. Анкара нещодавно заблокувала інший планований візит німецьких парламентарів – для зустрічі з німецькими військовими, що базуються в Туреччині, на базі військово-повітряних сил «Інджирлік», для боротьби проти екстремістського угруповання «Ісламська держава». Цей крок сприйняли частково як відповідь на рішення Німеччини надати притулок групі турецьких військових, яких удома звинувачують у причетності до невдалої спроби перевороту в липні минулого року.

XS
SM
MD
LG