Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані затримали причетних до вимушеного повернення літака за депутатами, що спізнилися


Літак Kam Air рейсу Кабул – Баміян, архівне фото
Літак Kam Air рейсу Кабул – Баміян, архівне фото

В Афганістані повідомили про затримання восьми осіб, серед яких син депутата парламенту, після того, як юрба з камінням змусила пасажирський літак повернутися за депутатами, що спізнилися на рейс.

Як повідомив Радіо Вільний Афганістан, афганській службі Радіо Свобода, речник Міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиб Даніш, серед затриманих – двоє чільних силовиків, із яких один – син одного з двох депутатів, за якими змусили повернутися літак приватної авіакомпанії Kam Air, інший – начальник служби безпеки аеропорту Баміян, де стався інцидент, – і ще кілька працівників поліції.

Директор авіакомпанії Осман Самаді заявив, що дії учасників інциденту, які закидали літак камінням, не даючи йому після посадки з’їхати зі злітно-посадкової смуги, були небезпечними і створили загрозу пасажирам і екіпажеві літака, а також працівникам аеропорту Баміян. Також сам літак зазнав пошкоджень. За його словами, авіакомпанія надалі не допускатиме на свої літаки депутатів-призвідників інциденту, Абдул-Рахмана Шахідані і Гулям-Хусейна Насері.

Речник нижньої палати парламенту Абдул-Рауф Ібрагімі назвав дії затриманих незаконними. Крім того, він наголосив, що члени парламенту не мають права зловживати своїми правами і привілеями.

Обидва депутати, обрані у провінції Баміян, відкидають звинувачення на свою адресу.

У вівторок літак компанії Kam Air із 30 пасажирами приземлився на летовищі Баміян після годинного перельоту зі столиці Кабула, але на злітно-посадковій смузі зібралася група людей, які закидали літак камінням. Серед них був син депутата Шахідані, який разом із колегою запізнився в Кабулі на цей рейс. Пілоти, не маючи змоги висадити пасажирів, відразу повернулися назад до Кабула. Після дозаправки літак знову вирушив до Баміяна – цього разу взявши на борт і обох парламентарів.

Інцидент викликав осуд в Афганістані й засудження дій депутатів як зловживання владою.

Депутатів парламенту Афганістану часто звинувачують у зловживанні владою. Найчастіше вони роблять це з метою збагачення себе самих чи родичів.

XS
SM
MD
LG