Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство: досі не узгодили ремонт, необхідний для роботи ДФС, рятувальники розвозять воду в Авдіївці


Приміщення Донецької фільтрувальної станції, 12 серпня 2016 року
Приміщення Донецької фільтрувальної станції, 12 серпня 2016 року

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб повідомляє, що досі немає узгодження ремонтних робіт пошкодженої лінії електропередач, Донецька фільтрувальна станція не працює.

Як повідомляє прес-служба міністерства, рятувальники на даний момент розвозять воду в Авдіївці.

Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко раніше сьогодні заявив, що при спробі запустити Донецьку фільтрувальну станцію виявили пошкодження лінії електропередач на непідконтрольній території Донбасу.

Міністр повідомив, що проводяться узгодження сторін щодо проведення ремонтних робіт, водопостачання здійснюється за графіком з резерву (запас води в резервуарі 3 тисячі кубометрів).

Українські військові заявили, що ввечері 3 червня підтримувані Росією бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 міліметрів Донецьку фільтрувальну станцію. Бойовики з угруповання «ДНР», у свою чергу, звинуватили українських військових у обстрілі околиці Ясинуватої.

Упродовж останніх місяців внаслідок обстрілів пошкоджується ЛЕП, яка живить Донецьку фільтрувальну станцію, яка постачає воду споживачам по обидва боки лінії розмежування. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну у спричиненні цих обстрілів.

У квітні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ щодо України повідомляли, що Донецька фільтрувальна станція від початку 2017 року потрапляла під обстріли понад 200 разів, станція не працювала сукупно 38 днів.

XS
SM
MD
LG