Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: законопроект щодо реінтеграції Донбасу можуть зареєструвати у Раді сьогодні-завтра


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що законопроект про реінтеграцію окремих районів Донбасу одразу після реєстрації запропонують включити до порядку денного.

«Це може відбутися сьогодні-завтра, його внесення і реєстрація до Верховної Ради. Це може відбутися в найближчий період», – сказав спікер.

За його словами, після того, як законопроект буде зареєстрований, тоді можна буде вести «глибоку дискусію щодо його змісту і про політичні перспективи проходження».

Парубій також повідомив, що парламент розгляне поточного пленарного тижня депутати, серед іншого, розглянуть законопроекти щодо сфери медицини, питання судової реформи. Водночас проект пенсійної реформи, за його словами, ще не заявлений.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила сьогодні, що законопроект про реінтеграцію територій Донбасу, контрольованих проросійськими сепаратистами, найближчим часом розглянуть на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко повідомив про доручення розробити законопроект щодо реінтеграції окупованих територій Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення їх під контроль України. За його словами, законопроект базується на умовах, закріплених в Мінських домовленостях.

15 червня стало відомо, що учасники круглого столу в апараті РНБО в цілому підтримали законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей». Як повідомила прес-служба РНБО, в обговоренні взяли участь експерти, які спеціалізуються на зовнішньополітичних, безпекових та оборонних питаннях, а також представники органів державної влади.

XS
SM
MD
LG