Доступність посилання

ТОП новини

Луценко про весілля сина: повернувши країні 50 мільярдів, маю право на особисте 5-годинне щастя


Юрій Луценко проводжає президентське подружжя до автомобілів
Юрій Луценко проводжає президентське подружжя до автомобілів

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що має «право на особисте 5-годинне щастя», коментуючи сюжет програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший»), в якому йшлося, зокрема, про те, що весілля сина очільника ГПУ обслуговували автомобілі Генпрокуратури й охороняли сили Управління держохорони.

«Мій син, відвоювавши під ДАП, не має права на весілля? Чи я не маю права запросити на свято своїх друзів? Дії УДО відбулися поза моєю територією і підлягають оцінці їхнього керівництва. Повернувши країні 50 мільярдів гривень, я маю право на особисте 5-годинне щастя», – зазначив Луценко, відповідаючи на запитання одного з користувачів у коментарях у себе на сторінці Facebook.

Генпрокурор Луценко проментував святкування весілля свого старшого сина
Генпрокурор Луценко проментував святкування весілля свого старшого сина

Закрита вечірка з нагоди весілля сина генерального прокурора відбулася 15 вересня у ресторанному комплексі під Києвом. Журналістам вдалося зафіксувати, як службові автомобілі використовувалися для складання подарунків і перевезення осіб, які не входять до держструктур, зокрема візажистки нареченої.

Охоронці виносять полотно, схоже на портрет молодят
Охоронці виносять полотно, схоже на портрет молодят

Охоронець веде жінку до автівки, зареєстровану на ГПУ
Охоронець веде жінку до автівки, зареєстровану на ГПУ

На святі старшого сина Юрія Луценка були присутні перші особи держави, а також низка міністрів і народних депутатів. Зокрема, президент Петро Порошенко і прем’єр-міністр Володимир Гройсман з дружинами, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, мер Києва Віталій Кличко, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр юстиції Павло Петренко.

Окрім того, журналісти зафіксували на святі сина генпрокурора заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка, екс-голову Адміністрації президента, а нині секретаря Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Тут також тут був колишній «регіонал», який голосував за так звані «диктаторські закони 16-го січня», а нині позафракційний депутат Андрій Деркач.

Щоб журналісти не побачили відвідувачів, співробітники Управління державної охорони всіляко намагалися завадити їм зафіксувати ці події на відео, а під час виїзду зі святкування президента Порошенка здійснили фізичний напад на знімальну групу, щоб перешкодити зйомці цього моменту. В результаті оператор «Схем» Борис Троценко отримав струс мозку і пошкодження руки.

Згодом начальник УДО Валерій Гелетей пояснив дії своїх підлеглих тим, що «цей військовослужбовець спіткнувся, упав і зачепився за оператора».

Напад співробітників УДО на знімальну групу програми «Схеми»
Напад співробітників УДО на знімальну групу програми «Схеми»

У парламентському комітеті з питань свободи слова очікують, що розслідування нападу УДО на «Схеми» продовжать.

Журналісти написали заяву в поліцію про перешкоджання їхній професійній діяльності.

XS
SM
MD
LG