Доступність посилання

ТОП новини

Захист оскаржує домашній арешт заступника міністра оборони Павловського


Захист подав апеляцію на рішення суду про обрання заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це Радіо Свобода повідомив один з адвокатів Павловського Ростислав Кравець.

«Ми подали вчора апеляційну скаргу на ухвалу про застосування запобіжного заходу. В апеляційній скарзі ми ставимо питання про скасування взагалі запобіжного заходу у зв’язку з тим, що підозра є необґрунтованою», – сказав Кравець.

11 жовтня Національне антикорупційне бюро затримало заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Володимира Гулевича за підозрою у розтраті понад 149 мільйонів гривень держбюджету під час закупівель палива для потреб Міноборони.

Суд обрав Ігорю Павловському і Володимиру Гулевичу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У ході засідання Павловський відкинув звинувачення НАБУ і заявив, що він не порушував закон.

За версією слідства, на початку 2016 року комітет із конкурсних торгів МОУ організував процедуру відкритих торгів на закупівлю палива, комітет затвердив пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні – у травні 2016 року уклали 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення на загальну суму понад мільярд гривень.

У НАБУ заявляють, що упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни – внаслідок цього на користь постачальника безпідставно й незаконно було перераховано бюджетні кошти на 149 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG