Доступність посилання

ТОП новини

Влада Туреччини заперечує, що пропонувала гроші за екстрадицію Ґюлена зі США


Анкара домагається екстрадиції Фетхуллаха Ґюлена (на фото) зі США, звинувачуючи його в спробі державного перевороту в липні 2016 року
Анкара домагається екстрадиції Фетхуллаха Ґюлена (на фото) зі США, звинувачуючи його в спробі державного перевороту в липні 2016 року

Влада Туреччини відкидає заяви про те, що за екстрадицію релігійного діяча Фетлуллаха Ґюлена зі США турецькі чиновники пропонували мільйони доларів.

Посольство Туреччини у Вашингтоні 12 листопада назвало такі заяви «абсурдними і необґрунтованими».

У посольстві наголосили, що Туреччина домагається екстрадиції Ґюлена, але діє виключно в межах закону.

Напередодні американські ЗМІ повідомили, що спецпрокурор США Роберт Мюллер розслідує сценарій, за яким колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн і його син мали отримати 15 мільйонів доларів за допомогу в екстрадиції релігійного діяча Фетхуллаха Ґюлена зі США до Туреччини.

Адвокат Флінна назвав такі звинувачення «обурливими».

Анкара звинувачує Ґюлена, який отримав притулок у США, в спробі державного перевороту в липні 2016 року.

Флінн залишив посаду радника президента США з національної безпеки в лютому 2017 року. Це сталося після того, як стало відомо, що він обговорював антиросійські санкції з послом Росії Сергієм Кисляком – до обрання Трампа президентом. Так Флінн став однією з центральних фігур в розслідуванні можливого впливу Кремля на президентську кампанію в США в 2016 році.

Флінн пробув на посаді всього 24 дні.

XS
SM
MD
LG