Доступність посилання

ТОП новини

Кримського журналіста Миколу Семену нагородили медаллю товариства «Просвіта»


Нагорода Миколи Семени
Нагорода Миколи Семени

Засуджений російською владою кримський журналіст Микола Семена нагороджений медаллю «Будівничий України» Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, повідомляє проект Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Семену відзначили з нагоди 25-річчя виходу в Сімферополі першого повноцінного україномовного видання «Кримська світлиця».

Як розповів член президії товариства «Просвіта», член редколегії газети «Кримська світлиця» Петро Вольвач, Микола Семена є одним із засновників цієї газети, працював заступником головного редактора і довгий час був одним з найяскравіших авторів видання.

«Журналіст нагороджений за вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження, розвиток і зміцнення української держави, а також за мужність і високий професіоналізм при виконанні журналістських обов'язків в окупованому Криму», – поділився зазначив Вольвач.

Микола Семена
Микола Семена

Автора Радіо Свобода і «Крим.Реалії», кримського журналіста Миколу Семену російський суд на анексованому півострові звинуватив у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

22 вересня 2017 року суд в Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки. У грудні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років. Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

У Києві 22 грудня відбулися урочистості, присвячені 25-річчю газети «Кримська світлиця». Перший номер газети вийшов у Сімферополі 31 грудня 1992 року. Газета видавалася в Криму до 2014 року. Редакцію перевели до Києва в березні 2016 року. Незабаром випуск газети відновили.

XS
SM
MD
LG