Доступність посилання

ТОП новини

Росія: екс-губернатора Сахаліну засудили до 13 років колонії за звинуваченнями в корупції


Колишній губернатор Сахалінської області Олександр Хорошавін
Колишній губернатор Сахалінської області Олександр Хорошавін

Південно-Сахалінський міський суд призначив колишньому губернатору Олександру Хорошавіну покарання у вигляді 13 років колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 500 мільйонів рублів (близько 235 мільйонів гривень), повідомила Генеральна прокуратура Росії у своєму Telegram-каналі. Хорошавіна визнали винними за статтями про «отримання хабара» й «легалізацію грошових коштів».

У цій справ суд оголосив вирок також заступнику Хорошавіна Сергію Карепкіну, раднику губернатора Андрію Ікрамову і міністру сільського господарства, торгівлі і продовольства.

Згідно з повідомленням, Ікрамову призначили покарання вигляді дев’яти з половиною позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом 171 мільйон рублів (80,4 мільйона гривень), Карепкіну – вісім років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом в розмірі 4 мільйони рублів (1,8 мільйона гривень), Борисову – штраф 2,5 мільйона рублів (1,2 мільйона гривень).

«Хорошавін, Карепкін, Ікрамов і Борисов з 2011 по 2015 рік систематично отримували від підприємців Сахалінської області хабара за право виконання робіт за державними контрактами, отримання субсидій з бюджету, своєчасну оплату виконаних робіт. Всього спільники отримали близько 450 мільйонів рублів», – заявили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що в травні 2016 року Південно-Сахалінський міський суд конфіскував на користь держави майно Хорошавіна, його дружини і сина на суму понад 1,1 мільярда рублів (517,3 мільйона гривень).

Хорошавіна затримали в ніч на 4 березня у власному кабінеті. Він очолював Сахалін з 2007 року. 25 березня Путін звільнив Хорошавіна «у зв’язку з втратою довіри».

XS
SM
MD
LG