Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відреагували на результати розслідування щодо MH17


Частина ракети, якою збили літак рейсу MH17 над Донбасом, під час звіту Спільної слідчої групи в Нідерландах про хід розслідування, 24 травня 2018 року
Частина ракети, якою збили літак рейсу MH17 над Донбасом, під час звіту Спільної слідчої групи в Нідерландах про хід розслідування, 24 травня 2018 року

Росія не знає, якою мірою можна довіряти результатам розслідування Спільної слідчої групи щодо збиття літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, заявив речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

«Я хочу вам нагадати слова президента: розслідування, яке проводилося в Нідерландах, ця слідча група, вона не включала в себе російську сторону, хоча українська сторона була представлена. І звичайно, не маючи можливості бути повноправним учасником, Росія не знає, в якій мірі можна довіряти результатами цієї роботи», – заявив Пєсков.

24 травня голова міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) у Нідерландах заявив, щозенітно-ракетний комплекс «Бук», із якого збили пасажирський літак рейсу MH17, належав 53-й бригаді військ протиповітряної оборони Росії, базованій у місті Курськ. Як і попереджали організатори заходу, жодних відомостей про підозрюваних чи імен осіб, причетних до збиття малайзійського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, оприлюднено не було.

Літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над зоною збройного конфлікту на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто перебував на борту.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі MH17​

Голова НАТО закликав Москву визнати вину в збитті літака рейсу MH17​

Міжнародна слідча група: літак рейсу MH17 збили з «Бука» 53-ї бригади протиповітряної оборони Росії

Над Донбасом хотіли збити цивільний літак Росії, а збили MH17 – екс-заступник голови СБУ

Bellingcat: ідентифіковано ще одного російського офіцера, що може бути причетним до збиття MH17

XS
SM
MD
LG