Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» заявляють, що обурені інсценуванням убивства Бабченка


Зліва направо: голова СБУ Василь Грицак, генеральний прокурор Юрій Луценко, журналіст Аркадій Бабченко та голова Нацполіції Сергій Князєв на брифінгу в СБУ, Київ, 30 травня 2018 року
Зліва направо: голова СБУ Василь Грицак, генеральний прокурор Юрій Луценко, журналіст Аркадій Бабченко та голова Нацполіції Сергій Князєв на брифінгу в СБУ, Київ, 30 травня 2018 року

«Репортери без кордонів» обурені інсценуванням убивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, заявив генеральний секретар організації Крістоф Делуар.

«Репортери без кордонів» висловлюють своє глибоке обурення з приводу розкриття маніпуляції української спецслужби задля їхньої інформаційної війни. Це завжди дуже небезпечно для держави – грати з фактами, до того ж, за спинами журналістів», – написав Делуар у Twitter.

Водночас, за його словами, в організації раді, що Бабченко виявився живим.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронці зазначили, що в нього стріляли в його квартирі, після чого він помер у кареті «швидкої».

30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий і попросив його зайти до залу прес-центру Служби безпеки України.

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Перед цим Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до вбивства Бабченка.

Журналіст залишив свою батьківщину в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.

XS
SM
MD
LG