Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: cуд у Лондоні дозволив заморозити британські активи «Газпрому»


«Газпром» протягом 48 годин після отримання рішення суду має надати «Нафтогазу» перелік усіх своїх активів вартістю понад 50 тисяч доларів в Англії або Уельсі
«Газпром» протягом 48 годин після отримання рішення суду має надати «Нафтогазу» перелік усіх своїх активів вартістю понад 50 тисяч доларів в Англії або Уельсі

Комерційний суд Лондона 19 червня дозволив заморозити активи російського «Газпрому» на території Великої Британії за клопотанням НАК «Нафтогаз України», інформує українська компанія.

У НАК заявили, що це необхідно для забезпечення рішення Стокгольмського арбітражу щодо виплати «Газпромом» 2,6 мільярда доларів США.

Згідно з повідомленням, «Газпром» протягом 48 годин після отримання рішення суду має надати «Нафтогазу» перелік усіх своїх активів вартістю понад 50 тисяч доларів в Англії чи Уельсі.

30 травня «Нафтогаз» повідомив, що почав процес стягнення з російського «Газпрому» боргу в близько 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу в справах щодо постачання і транзиту газу.

5 червня «Нафтогаз» повідомив, що суд у Нідерландах заарештував тамтешні активи «Газпрому».

Стокгольмський арбітраж у лютому повідомив, що присудив «Нафтогазу» 4,6 мільярда доларів. З урахуванням рішення по іншому спору «Газпром» має виплатити українській компанії 2,56 мільярда доларів, однак «Газпром» цього не робить.

28 травня у російській компанії заявили, що рішення Стокгольмського арбітражу, який зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» 4,6 мільярда доларів, було написано за участю «сторонніх людей». За твердженням компанії, це показало «додаткове вивчення тексту рішення з залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста».

Стокгольмський арбітраж розглядав спір «Нафтогазу» і «Газпрому» про умови контракту на поставку і транзит газу, укладеного в 2009 році на 10 років. Сторони висували одна до одної претензії на кілька мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG