Доступність посилання

ТОП новини

Британія стурбована вторгненням невідомих у будівлю НАБУ


Учасники акції біля НАБУ зробили написи на будівлі бюро, 17 липня 2018 року
Учасники акції біля НАБУ зробили написи на будівлі бюро, 17 липня 2018 року

Британія стурбована нападами на громадських активістів біля будівлі САП і вторгненням у будівлю НАБУ.

«Стурбовані вчорашніми нападами на громадських активістів біля САП та силовим вторгненням у будівлю @nab_ukr і пошкодженням майна. Право на протест має реалізовуватися мирно, без залякування та в рамках закону. Якщо так не відбувається, поліція має захищати правопорядок», – йдеться у повідомленні посольства Британії в Україні.

17 липня біля будівлі НАБУ відбувався протест. Як заявили в бюро, під час акції протесту «організована група тітушок» увірвалася до будівлі НАБУ – ці люди виламали двері, увірвалися у хол бюро. Національне антикорупційне бюро України припускає, що вторгнення групи невідомих в приміщення бюро є «свідомою, спланованою і організованою провокацією» з боку представників певних політичних сил.

Поліція за фактом подій біля НАБУ відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Читайте також – Відставка Холодницького і дешева ковбаса: хто і чому мітингував під стінами САП

Крім того, 17 липня під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка розташована в приміщенні Генпрокуратури, зранку відбулися одночасно три мітинги. Вимагали звільнення Назара Холодницького і Артема Ситника, притягнення до кримінальної відповідальності Петра Порошенка, зниження тарифів на транспорт та зниження цін на продуктів.

Біля будівлі САП голову «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, який разом з іншими активістами вимагав відставки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, невідомі облили зеленкою і закидали тортами.

Відповідно до законодавства, НАБУ, серед іншого, є підслідним президент України, повноваження якого припинені. САП здійснює нагляд за дотриманням законів під час проведення розслідування НАБУ, а також підтримання обвинувачення в цих провадженнях.

XS
SM
MD
LG