Доступність посилання

ТОП новини

Суд не продовжив арешт підозрюваного в нападі на Найєма


Конфлікт за участі народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма трапився 30 квітня
Конфлікт за участі народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма трапився 30 квітня

Шевченківський районний суд Києва відмовився продовжити арешт підозрюваного в нападі на народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Мустафу Найєма. Про це йдеться в ухвалі суду від 9 липня, оприлюдненій 23 липня.

«Постановою заступника Генерального прокурора України від 23.06.2018 року строк досудового розслідування в даному кримінальному провадженні продовжено до 3-х місяців, тобто до 30.07.2018 року. На даний час до компетентних органів Азербайджанської Республіки направлено клопотання про видачу особи в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, однак до спливу строку дії ухвали завершити процедуру екстрадиційного арешту не представилось можливим», – йдеться в рішенні суду.

Згідно з документом, 1 травня чоловіка, який ударив Найєма, оголосили в розшук.

«Слідчий суддя, суд може розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу (КПК – ред.), буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук», – заявили в суді.

На думку суду, клопотання й додатки до нього не містять даних про оголошення підозрюваного саме в міжнародний розшук. Натомість до клопотання долучена копія постанови про оголошення підозрюваного в розшук, який доручили оперативним підрозділам Шевченківського УП ГУНП у Києві.

Конфлікт за участі Найєма стався у центрі Києва 30 квітня. За даними поліції, народний депутат їхав на власному автомобілі в напрямку Бесарабської площі. На дорозі його підрізав інший автомобіль, почалася сварка, під час якої один із незнайомців ударив політика в обличчя.

Шевченківський районний суд Києва 2 травня відправив під домашній арештдо 30 червня інших трьох підозрюваних у нападі на депутата. Усім їм інкримінують «хуліганство, вчинене групою осіб».

7 травня суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави щодо Магомед-Аміна Саїтова, який ударив Найєма і виїхав до Азербайджану. Термін його арешту сплив 1 липня.

XS
SM
MD
LG