Доступність посилання

ТОП новини

Трамп переніс зустріч із Путіним на 2019 рік через «полювання на відьом» – Болтон


Трамп переніс зустріч з Путіним через розслідування ймовірного втручання Росії в американські вибори – радник
Трамп переніс зустріч з Путіним через розслідування ймовірного втручання Росії в американські вибори – радник

Президент США Дональд Трамп переніс зустріч зі своїм російським колегою Володимиром Путіним на 2019 рік, повідомив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Болтон.

«Президент вважає, що наступна двостороння зустріч із президентом Путіним має відбутися, коли закінчиться «полювання на російських відьом». Тому ми погодились, що це відбудеться в наступному році», – заявив Болтон.

Він уточнив, що йдеться про розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера. При цьому Болтон не пояснив, чому вважає, що розслідування завершиться у 2019 році.

Читайте також – Переговори Трампа і Путіна: все, що треба знати

Остання зустріч Трампа і Путіна відбулася 16 липня у фінському місті Гельсінкі. Після неї сторони висловлювали провести ще одні переговори – восени в США.

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. За даними американських спецслужб, за атаками на сервери Демократичної партії, що сталися два роки тому, стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає, Трамп називає це розслідування «полюванням на відьом».

XS
SM
MD
LG