Доступність посилання

ТОП новини

Путіна не запросять у Конгрес США в разі його візиту у Вашингтон – лідери


Дональд Трамп і Володимир Путін провели свій перший двосторонній саміт 16 липня в Гельсінкі, Фінляндія
Дональд Трамп і Володимир Путін провели свій перший двосторонній саміт 16 липня в Гельсінкі, Фінляндія

Лідери Конгресу США заявляють, що не запросять президента Росії Володимира Путіна виступити зі зверненням до Конгресу чи відвідати Капітолій в разі, якщо він прийме запрошення президента США Дональда Трампа провести другий саміт у Вашингтоні цієї осені.

Спікер палати представників США Пол Раян і лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконелл 24 липня відкинули будь-яку можливість дружнього ставлення до Путіна і висловили незгоду з президентом Трампом в його ставленні до російського президента під час їхнього саміту 16 липня в Гельсінкі.

Зазвичай світових лідерів, які приїжджають у США з візитом, запрошують виступити в Конгресі.

Читайте також: Світова преса: «Путін – Трамп: 1–0»

«Ми, звичайно, не будемо надавати йому запрошення провести спільне засідання. Це те, що ми зберігаємо для союзників», – сказав Раян.

«Ми зі спікером дали зрозуміти, що Путіна не вітатимуть тут у Капітолії», – сказав Макконнелл.

Напередодні радник Кремля Юрій Ушаков заявив, що російський президент чекає, «поки вляжеться пил» щодо його зустрічі з Трампом у Гельсінкі, а тоді вирішить, чи приймати пропозицію про другий саміт.

За словами Ушакова, щоб не розпалювати і без того «перегріту» політичну ситуацію в США, підготовка до візиту у Вашингтон не ведеться. Він додав, що Путін охоче зустрінеться з Трампом в інших місцях, зокрема на саміті «Групи 20» в Аргентині восени.

16 липня у Гельсінкі відбулася зустріч Трампа і Путіна. Після прес-конференції за підсумками цієї зустрічі Трампа почали різко критикувати, оскільки президент США на ній заявив, що однаково довіряє американським спецслужбам і президентові Росії Путіну, а також сумнівається у висновках про те, що Росія втручалася у вибори в США.

«Ганебно» чи «вищий клас»: ЗМІ взялися за саміт «Трамп – Путін»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

Згодом Трамп сказав, що обмовився, маючи на увазі, що він не сумнівається у цих висновках.

На тлі критики в пресі і з боку американських політиків Трамп назвав свою зустріч із російським президентом Володимиром Путіним «великим успіхом» і пообіцяв «великі результати» за її підсумками.

XS
SM
MD
LG