Доступність посилання

ТОП новини

Для протидії «відмиванню грошей» у США кардинально обмежили анонімність компаній


Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін під час зустрічі на Саміті G20 у Гамбурзі, Німеччина, 7 липня 2017 року.
Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін під час зустрічі на Саміті G20 у Гамбурзі, Німеччина, 7 липня 2017 року.

У США почали діяти нові законодавчі норми, що вимагають від компаній розкривати кінцевих власників-бенефіціарів. Цю інформацію отримуватиме FinCen, американська установа при Міністерстві фінансів США, що опікується боротьбою із відмиванням коштів. Дані не будуть наявні в публічному доступі, однак правоохоронці зможуть отримувати їх у відповідь на запити.

Нові положення затвердили в рамках оборонного бюджету США (NDAA - National Defense Authorization Act). Законопроєкт про оборонний бюджет вступив у дію після того, як Сенат США проголосував за подолання вето президента Трампа.

Голосування відбулося у перший день нового 2021 року, а перед тим вето подолала Палата представників США.

Журналісти-розслідувачі вітають нові правила

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів привітав введення в дію нових положень, спрямованих на боротьбу з відмиванням коштів.

«Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів неодноразово документував те, як як багаті та впливові злочинці використовують анонімні компанії, щоб приховати свої статки, включаючи в розслідуваннях «Панамських документів» та даних FinCen 2020 року», – йдеться у повідомленні.

Директор Transparency International у США Гері Келмен назвав рішення історичним. Він заявив: «Дуже рідко, щоб такий простий захід обіцяв такий надзвичайний вплив».

«Припинення зловживань із анонімними компаніями-оболонками є надзвичайною перемогою для всіх, кого непокоїть шкідливий вплив корупції, – наголосив Кепмен. – Це величезний крок вперед у подоланні незаконних фінансів всередині країни та у світі. Просто кажучи, корпоративна прозорість означає, що корумпованим керівникам та іншим злочинцям буде важче ховати вкрадені гроші у корпораціях із утаємниченою власністю».

Читайте ще:

У Мін’юсті США повідомили подробиці справи проти Коломойського

Українські та німецькі правоохоронці викрили міжнародну шахрайську схему з місячним оборотом у 10 млн євро​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG