Радіо Свобода Daily: годинна зустріч Порошенка і Трампа

Президент України Петро Порошенко і президент США Дональд Трамп, Нью-Йорк, 21 вересня 2017 року

Порошенко зустрівся із Трампом

Зустріч президентів України і США відбувалася в Нью-Йорку, куди президент України ще 18 вересня прибув для участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. В зустрічі президентів також взяли участь віце-президент США Майк Пенс, державний секретар США Рекс Тіллерсон, спеціальний представник президента США по Україні Курт Волкер та інші офіційні особи – як з американського, так і з українського боку.

«Важлива позиція, що США повністю підтримали пропозиції України, мої пропозиції, які були озвучені ще в 2015 році, щодо розміщення на сході України, на окупованій території, миротворців з мандатом Ради безпеки ООН», – сказав Порошенко.

Що можна сказати про підсумки зустрічі президентів України і США та що порадив техаський конгресмен Трампу перед зустріччю з Порошенком, читайте за лінком.

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп під час зустрічі з Порошенком похвалив Україну за прогрес (відео)

Відгуляли весілля

Святкування весілля сина Юрія Луценка 15 вересня у ресторанному комплексі під Києвом перетворилось на місце скупчення адміністративного ресурсу. А спроби знімальної групи програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») зафіксувати це для оприлюднення суспільно важливої інформації, закінчилися силовим нападом на журналіста та оператора «Схем» співробітниками Управління державної охорони, які охороняли цей захід. Одним словом, дивіться самі.

Your browser doesn’t support HTML5

Весілля по-генпрокурорськи («Схеми» | Випуск №143)

Яценюк у Придністров’ї

Прес-секретар колишнього прем’єр міністра України Арсенія Яценюка повідомила, що Росія звинувачує Яценюка також в участі у бойових діях у Придністров’ї. Вона опублікувала начебто матеріали Слідчого комітету Росії. На одній із представлених світлин нібито Яценюка себе упізнав колишній член УНА-УНСО В’ячеслав Артеменко. Про «Яценюка» як ветерана вже двох воєн (в тому числі Чеченської) читайте тут.

Генпрокуратура повернула депутату Пашинському вилучений пістолет «Глок»

Нацполіція засекретила рішення судів у справі про вбивство Шеремета

Натомість Жінки України флеш-мобом відзначили День миру

Your browser doesn’t support HTML5

Жінки України флеш-мобом відзначили День миру (відео)

«Рашагейт»

А у Вашингтоні найближчим часом розіграється нова політична драма. Три комітети Конгресу відновлюють публічне розслідування справи про втручання Росії в американський виборчий процес. Починає активно діяти і спеціальний прокурор Роберт Мюллер. Скоро він розпочне викликати на допити колишніх і чинних радників президента. Через це вони найняли досвідчених адвокатів, чиї послуги коштують їм 500-1000 доларів на годину.

Рош-га-Шана

В Умані вперше за багато років під час святкування єврейського Нового року, Рош-га-Шана, стався вибух – постраждали двоє людей. На місці події побувало кілька оперативно-слідчих груп, у тому числі спеціалісти зі столиці. Крім вибуху вночі, сталася пожежа, а вдень поліція затримала ізраїльтянина з великою кількістю наркотиків. Тим часом святкування Рош-га-Шана триває – цього року приїхало близько 30 тисяч прочан.

Your browser doesn’t support HTML5

Хто такі хасиди і чому вони їдуть в Україну? (відео)

Ну і як без приводу для гордості. Сьогодні їх у нас аж 12. 12 українців-сучасників, які підкоряють світ своєю майстерністю

Працюйте в задоволення!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.