Трамп: моя адміністрація налаштована щодо Путіна «дуже твердо»

Зустріч Дональда Трампа та Володимира Путіна запланована на 16 липня

Президент США Дональд Трамп зазначив, що питання, які він буде обговорювати з Володимиром Путіним у Гельсінкі, включають в себе конфлікти в Україні та Сирії й можливе втручання Росії в американські вибори, зокрема, 2016 року, на яких він був обраний. Про він заявив 13 липня після зустрічі із прем’єром Великої Британії Терезою Мей у її заміській резиденції.

Відповідаючи на запитання репортера про те, чи він дасть Путіну можливість скористатися з саміту, Трамп сказав, що його адміністрація налаштована «надзвичайно твердо» стосовно Росії.

Водночас американський лідер зауважив, що було б дуже добре, якби США змогли налагодити хороші відносини з Росією та Китаєм.

Дональд Трамп перебуває у Британії з візитом між самітом НАТО 11–12 липня у Брюсселі та самітом з президентом Росії Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня. Це має бути його перша повноцінна зустріч з Путіним з часу вступу на посаду в січні 2017 року.

Читайте також: Україна затамувала дух перед самітом Трампа з Путіним

Президент США раніше заявляв, що «все життя готувався» до таких подій, як зустріч із Путіним, і впевнений в тому, що російському лідерові не вдасться його «переграти».

Президент України Петро Порошенко висловив переконання, що президент США Дональд Трамп на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Гельсінкі щодо Криму притримуватиметься загальної позиції НАТО щодо невизнання незаконної анексії українського півострова.