Генштаб: військові РФ втратили зведений загін 6-го танкового полку під час чергової спроби наступу на Київ

Знищений російський танк на Київщині

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що російські військові втратили зведений загін 6-го танкового полку під час здійснення чергової спроби наступу на Київ.

«Завдяки активним діям підрозділів Збройних сил України на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального і продовольства», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, у 25-у добу протистояння України російському воєнному вторгненню російські загарбники втратили наступальний потенціал, а «їх просування зупинене майже на всіх напрямках».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Закінчиться поразкою Росії»: як Україна відбиває атаки РФ і змінює світ?

«Противник продовжує нести втрати, має значні проблеми з комплектуванням підрозділів і частин особовим складом, логістикою. Для поповнення втрат особового складу підрозділів російської окупаційної армії військовими комісаріатами Кубані, Приморського краю, Ярославської області і регіонів уральського федерального округу проводяться заходи прихованої мобілізації. Проте, населення перелічених регіонів не має бажання брати участь у війні. Мають місце масові випадки ухилення від служби», – йдеться в повідомленні.

Масштабна війна Росії проти України триває 25-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України». І хоча Україна та Захід заявляють про суттєві втрати РФ у війні проти України, Росія називає значно менші цифри. Свої дані Міноборони Росії оприлюднювало один раз, ще 2 березня, визнавши втрату 498 солдатів. Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.​

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Йде активна фаза»: голова Київської ОВА про бої навколо столиці
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час