Речник Кремля відреагував на позов Ахметова до ЄСПЛ проти Росії

27 червня олігарх Рінат Ахметов заявив, що подав позов проти Росії до Європейського суду з прав людини щодо компенсації «за грубі порушення його прав власності» під час масштабної неспровокованої воєнної агресії РФ проти України

Росія відреагувала на позов українського олігарха Ріната Ахметова до Європейського суду з прав людини, у якому він вимагає від неї компенсації «за грубі порушення його прав власності» під час масштабної неспровокованої воєнної агресії РФ проти України.

«У цьому випадку ми ж вийшли з відповідних документів із ними (Радою Європи – ред.), тому тут відповідь абсолютно очевидна», – сказав прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

27 червня олігарх Рінат Ахметов заявив, що подав позов проти Росії до Європейського суду з прав людини щодо компенсації «за грубі порушення його прав власності» під час масштабної неспровокованої воєнної агресії РФ проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ахметов оцінив збитки свого бізнесу в Маріуполі: до 20 млрд доларів

На додаток до цієї скарги Ахметов подав позов про вжиття термінових забезпечувальних заходів, що запобігатимуть «подальшій блокаді, мародерству, перенаправленню потоків і знищенню з боку Росії зернових і сталі, виготовленої підприємствами SCM».

Бізнесмен просить ЄСПЛ «чітко дати Росії зрозуміти», що її дії, які сприяють погіршенню продовольчої кризи, і кроки, що здійснюються з метою завдання подальших збитків української економіки, є недопустимими, йдеться в повідомленні.

Ахметов попросив суд надати справі пріоритетний статус.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ахметов, Пінчук, Столар, Косюк: чим займаються бізнесмени зі списку Forbes під час війни

Як повідомили в SCM, за порушення прав власності Ахметов вимагає від РФ відшкодування збитків, і хоча точна сума компенсації ще не може бути визначена через війну, що триває, передбачається, що Росія має виплатити бізнесмену мільярди доларів за порушення його прав людини.

Минулого місяця в інтерв’ю виданню «НВ» олігарх заявив, що через знищення внаслідок бойових дій «Металургійного комбінату імені Ілліча» й заводу «Азовсталь» втрати металургійної групи «Метінвест», що належить Ахметову, можуть сягати 20 мільярдів доларів.