«Комбінована атака» – у КМВА повідомили про знищення понад 30 повітряних цілей біля Києва

Три російські ракети, запущені по території України з Бєлгородської області Росії, яких було видно на світанку в Харкові, 8 травня 2023 року (фото ілюстративне)

Російські війська у ніч на 2 червня здійснили черговий удар по Києву, застосувавши крилаті ракети і безпілотники, за попередньою інформацією, українські сили ППО збили понад 30 повітряних цілей у небі над столицею України і навколо міста, повідомила Київська міська військова адміністрація.

«За останні шість днів рашисти завдали вже 6-го повітряного удару по місту! І кожного разу ворог змінював зброю. Після балістичних ракет у переддень, цього разу атака була комбінованою – дронами і крилатими ракетами одночасно. Пуски ракет були здійснені із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними – баражуючі боєприпаси Shahed», – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Він додав, що інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Посол США відреагувала на загибель дітей внаслідок «боягузливих нічних атак» РФ

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що викликів рятувальних служб і медиків під час повітряної тривоги в Києві, яка вночі тривала близько 2,5 годин, не було.

«Уже після тривоги в Дарницькому районі столиці на дорозі виявили тліючі уламки ракети. Рятувально-пожежна служба прямує на місце. Також в Подільському районі сталося загоряння травʼяного настилу внаслідок падіння уламків. Служби працюють», – написав Кличко у телеграмі.

У КМВА згодом уточнили, що після перевірки інформація щодо уламків не підтвердилася.

У Повітряних силах поки не оприлюднювали даних про те, які саме повітряні цілі були збиті вночі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Треба гарантувати, що історія не повториться» – Столтенберґ про гарантії безпеки України

Російські війська активізували удари по Україні, зокрема по Києву, від початку травня, застосовуючи при цьому ракети і безпілотники. У ніч на 1 червня Росія завдала чергового масованого удару по Києву і Київщині. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що війська протиповітряної оборони збили всі 10 запущених РФ ракет «Іскандер».

За даними Київської міської військової адміністрації, внаслідок падіння уламків ракет в Києві 1 червня загинули троє людей, з них одна дитина, ще 11 – зазнали поранень.

В американському Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська активізували удари по всій території України, особливо в тилових районах, що «є частиною нової російської повітряної кампанії в Україні, спрямованої на зниження здатності України проводити контрнаступальні операції в найближчій перспективі».

Дитина серед загиблих: наслідки удару Росії по Києву у Міжнародний день дітей (фотосвідчення)

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час