Розвідка Британії: «Армія РФ безсила перед українськими дронами на лівому березі Дніпра»

Українські військовослужбовці на березі Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року

Армія Росії «зазнає великих втрат» через удари артилерії і дронів, які «прикривають український плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра», йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

За інформацією розвідки, українські сили, що діють на лівому березі річки Дніпро, використовують безпілотні літальні апарати (FPV-дрони), оснащені боєприпасами для ударів по силах РФ.

За даними Міноборони Британії, «FPV-дрони використовуються спільно з артилерією для ураження транспортних засобів російських збройних сил». За оцінками російського військового блогера, 90% російської військової техніки у секторі Кринки було знищено.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Силах оборони розповіли, скільки військових тримає Росія біля північних кордонів України

«Нездатність Росії протистояти FPV-дронам, ймовірно, пов’язана з нестачею російських засобів радіоелектронної боротьби в цьому районі», – зазначають британські розвідники.

Раніше речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун повідомив, що на Таврійському напрямку російські військові «бунтують, відмовляються йти на штурми».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час