НАТО «найближчими днями» поставить Україні системи ППО для боротьби з безпілотниками – Столтенберґ

За словами Столтенберґа, відповідь на атаки РФ полягає в тому, щоб союзники пришвидшили свої поставки систем протиповітряної оборони

НАТО «найближчими днями» поставить Україні системи протиповітряної оборони, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ 18 жовтня після того, як Україна заявила, що понад тиждень авіаударів Росії знищили майже третину українських електростанцій.

Генсекретар, виступаючи на конференції з питань безпеки в Берліні, сказав, що системи протиповітряної оборони допоможуть Україні захиститися від атак, зокрема безпілотників, виготовлених в Ірані, які призвели до смертей і руйнування після того, як Росія розпочала нову хвилю атак по Україні 10 жовтня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДСНС: 7–18 жовтня Росія завдала близько 190 ударів по 16 областях України

За словами Столтенберґа, відповідь на атаки РФ полягає в тому, щоб союзники пришвидшили свої поставки систем протиповітряної оборони.

«Найважливіше, що ми можемо зробити, – це виконати те, що обіцяли союзники, активізувати роботу і поставити ще більше систем ППО», – сказав генсекретар.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Радіо Свобода Weekly: як зупинити «терористичний» режим Росії

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив 18 жовтня після чергових ударів Росії, що з 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано.

«Ще один вид російських терористичних атак: спрямовані на українську енергетичну та критичну інфраструктуру. З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що спричинило масові відключення електроенергії по всій країні. Для переговорів з режимом Путіна не залишилося місця», – написав він у твітері.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час