Верещук: на 27 березня заплановані гуманітарні коридори з Маріуполя і Рубіжного

«Ми працюємо над іншими маршрутами. Чую всі ваші звернення», – заявила віцепрем’єрка

Станом на 27 березня погоджено два гуманітарних коридори для евакуації населення: з Маріуполя (Донецька область) і Рубіжного (Луганська область), повідомила віцепрем’єрка – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Із Маріуполя до Запоріжжя передбачається виїзд на власному автотранспорті, також погоджено централізовану евакуацію на автобусах з Бердянська до Запоріжжя. Місце збору – вулиця Мелітопольське шосе, 27 (біля міського спорткомплексу).

За словами Верещук, 15 автобусів мають бути відправлені за маршрутом із Запоріжжя.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ткаченко: зафіксовано понад 100 випадків пошкодження об’єктів культурної спадщини в Україні

«Час їхнього прибуття до місця зборів залежатиме від швидкості проходження блокпостів окупантів», – додала віцепрем’єрка.

Вона нагадала, що за адресою: вулиця Мелітопольське шосе, 87Б у Бердянську для маріупольців працює безкоштовна дозаправка.

У Луганській області погоджено евакуацію з Рубіжного до Бахмута. Вона відбуватиметься по вулицях Київська, Шкільна, Харківська, Сонячна, Слов’янська, Хлібозаводська, Шевченка, Сосюри і в районі залізничного вокзалу міста.

Як зазначила Ірина Верещук, рятувальники намагатимуться дістати людей зі сховища під руїнами хлібозаводу і зі сховища школи № 5.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прокуратура: від початку вторгнення РФ в Україні загинули 139 дітей

«Ми працюємо над іншими маршрутами. Чую всі ваші звернення. Робимо все можливе, щоб окупанти припинили стріляти, дали змогу людям вибратися з підвалів, бомбосховищ та пропустили гуманітарний конвой», – цитує віцепрем’єрку пресслужба Офісу президента.

Напередодні через гуманітарні коридори в Київській, Донецькій і Луганській областях вдалося вивезти 5208 людей.

Українська влада щоденно намагається вивезти з охоплених бойовими діями районів мирне населення та завезти туди речі першої необхідності і продовольство. Російська сторона неодноразово зривала евакуацію цивільних, обстрілюючи маршрути, за якими мали вивозити людей. При цьому Росія звинувачувала у зриві евакуації українську сторону.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час