Удар по Запоріжжю «безумовно може бути» спрямований проти цивільних – Білий дім

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі

Адміністрація Байдена не стала прямо звинувачувати Росію в ракетному ударі по цивільному населенню в Запоріжжі, але заявила, що це «безумовно» узгоджується з попередніми подібними атаками.

«Це, безсумнівно, може бути» націлене на цивільних», – сказав координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

«Очевидно, що російська практика допускає націлювання на цивільну інфраструктуру і не звертає уваги, щоб уникнути націлювання на цивільних осіб. Так що це абсолютно можливо», – сказав Кірбі, додавши, що США поки не мають точної інформації «конкретно про цей удар».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ДСНС повідомили про зростання числа постраждалих через удар по Запоріжжю

У Запоріжжі внаслідок влучання російської ракети між двома дев’ятиповерхівками, за останніми даними, постраждали 32 людини, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій. За повідомленням, шпиталізовані 27 людей, зокрема троє дітей. П’ятьом людям надана допомога на місці. Одна людина загинула.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ОГП повідомили, скільки ракет РФ запустила по Запоріжжю 22 березня

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

Читайте також: Російський удар по багатоповерхівці в Запоріжжі. Зеленський оприлюднив відео атаки