«Немає альтернативи, ніж вибороти собі безпеку»: Зеленський запевнив, що завжди каже українцям правду

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції. Київ, 25 лютого 2024 року

У Києві проходить форум «Україна. Рік 2024». Під час пресконференції президент України Володимир Зеленський відповів на запитання Радіо Свобода про те, чи змінилось його бачення перемоги за два роки повномасштабної війни з Росією, а також щодо того, яким чином змінився його спосіб комунікації з народом України.

«Війна змінює країну. Робить людей когось стійкішим, когось втомленим, в цілому жорсткішим. Я не виключення, я громадянин України. І так як змінюється наше суспільство, змінююсь я. Моя комунікація залежить не від тону, який я собі сфантазував, а від того, що всередині мене, всередині суспільства. Я є невід’ємною частиною громадян України, і тому саме так я комунікую», – зазначив глава держави.

Крім того, Зеленський запевнив, що намагається «максимально говорити людям про те, що відбувається».

«Але є деталі, які я не можу розповсюджувати. Але те, що я говорю на цей час, коли я говорю, я говорю людям правду, і це правда. В України немає альтернативи, ніж вибороти собі безпеку і вона має бути гарантованою і нами, безпека внутрішня, дуже сильна армія доки ми не в НАТО, а також і гарантіями безпеки від наших партнерів», – наголосив президент.

24 лютого виповнилось два роки від початку повномасштабної фази агресії Росії проти України 2022 року. З цієї нагоди Україну відвідали лідери урядів Італії, Бельгії та Канади, а також президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 31 тисяча українських військових загинули під час війни – Зеленський
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час