Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко чекає позитивного рішення МВФ щодо чергового траншу кредиту


Президент Вiктор Ющенко сподiвається, що Україна отримає черговий транш кредиту Мiжнародного валютного фонду.

«Я сподiваюся, що здоровий глузд, включаючи поточну мiсiю (МВФ), переможе, i буде надано якiсну економiчну допомогу в проведеннi реформ», – сказав вiн, виступаючи на IХ пленарному засiданнi консультативної ради з питань iноземних iнвестицiй.

За словами Президента, якщо МВФ займе принципову позицiю стосовно якiсних реформ, якi треба проводити в Українi – починаючи з бюджетних фiнансiв i закiнчуючи окремими секторами економiки, – тодi такий план може спрацювати «виключно на позитив».

Водночас Ющенко заявив: якщо це буде план технiчного замiщення реформ, i, по сутi, бажання перечекати кризу, то «це буде найбiльша трагедiя для України».

Глава держави також зауважив, що Україна цiнує той дiалог, який iснує в неї зi Свiтовим банком. «В України зi Свiтовим банком є програма, яка ретельно виконується. Динамiка нас задовольняє», – наголосив Президент.

Крім того, Ющенко заявив, що Україна активно спiвпрацює з Європейським банком реконструкцiї та розвитку, «який, по сутi, дав Українi другий портфель позик».

Сьогодні прес-служба українського уряду повідомила, що прем’єр Юлiя Тимошенко проводить переговори з мiсiєю МВФ і оцінює такі переговори як «конструктивні».

Україна розраховує в листопаді отримати черговий, четвертий, транш кредиту МВФ у розмірі 3,8 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG