Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті до Шевченківських днів проводять фестиваль «Кобзареві струни» і виставку в музеї Довбуша


Традиційне мистецьке свято «Кобзареві струни», присвячене дню народження Тараса Шевченка, проходить сьогодні у селищі Рожнятів.

Із-поміж інших численних мистецьких конкурсів і фестивалів воно відрізняється тим, що свою майстерність демонструють оркестри народних інструментів.

Поряд із відомими у краї муніципальними оркестрами «Гуцулія» з Коломиї, «Аркан» із Надвірної, «Рапсодія» з Івано-Франківська, народними з Тисмениці, Бурштина, Рожнятова, виступатимуть і колективи учнів музичних шкіл та музучилища імені Дениса Січинського. Будуть також виступи ансамблю дримбарів та хорових колективів.

А в Івано-Франківську до 196-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відкрили виставку в державному історико-меморіальному музеї Олекси Довбуша.

Її основу складають матеріали власної колекції засновника прикарпатської школи істориків, академіка Володимира Грабовецького.

Це наукові праці з трилогії «Шевченкіана» і «Шашкевичіана», книга «Моринці: сторінки історії села Тараса Шевченка», за яку вченого було обрано почесним громадянином села, де народився Кобзар, наукові і художні нариси.

Ще одна частина виставки – це книги біографів поета, збірки поезії і Кобзарів, репродукції портретів і автопортретів Тараса Шевченка, вишитий рушик зі словами «Заповіту».

Також до 196-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у місті Тлумач мають відкрити пам’ятник.
XS
SM
MD
LG