Доступність посилання

ТОП новини

Янукович може зустрітися з Обамою у квітні – газета


Зустріч Президентів України і США Віктора Януковича і Барака Обами може відбутися 12 квітня – цю дату попередньо назвала американська сторона, пише тижневик «Дзеркало тижня» в своєму суботньому числі, посилаючись на своє «джерело».

Відтак візит Януковича до Сполучених Штатів планується на 11–13 квітня.

Але формат майбутньої зустрічі наразі не визначено, і ще не відомо, чи вона взагалі відбудеться.

Ідеться про те, що український керівник запрошений до США не з робочим чи офіційним візитом, а для участі у саміті з питань глобальної ядерної безпеки, який відбудеться у Вашингтоні 12–13 квітня.

Українські дипломати, готуючи цей візит «на стадії ранньої проробки», намагаються забезпечити в його перебігу півгодинне спілкування Януковича і Обами.

Якщо американська сторона не погодиться на окрему зустріч президентів, – а в Вашингтоні під час саміту буде близько 50 лідерів різних держав, – Янукович може і взагалі відмовитися від участі в саміті, пише тижневик.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляв у п’ятницю в виступі на телебаченні, що візит Президента Віктора Януковича до США планується «на середину квітня, навіть трохи раніше», і що зараз ведеться робота над «наповненням» цього візиту.

При цьому міністр додав, що головне «не в часі, а в змісті» візиту, який, за його словами, мав би бути «продуктивним і серйозним».

Грищенко також висловив сподівання, що цей візит Януковича до США буде не останнім.
XS
SM
MD
LG