Доступність посилання

ТОП новини

«БЮТ-Батьківщина» покинула сесійну залу на знак протесту проти відмови врегулювати ситуацію щодо Тимошенко


Фракція «БЮТ-Батьківщина» покинула сесійну залу на знак протесту проти відмови парламенту врегулювати ситуацію стосовно екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
Зокрема перед цією заявою Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного законопроект, ухвалення якого дало би змогу звільнити засуджених через хвороби або лікувати їх за кордоном.

Цей законопроект стосувався безпосередньо і екс-прем’єр-міністра України Тимошенко. Одразу після цього фракція «БЮТ-Батьківщина» заблокувала трибуну парламенту.

Як зазначив лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, парламентська більшість не хоче виконувати зобов’язання України з дотримання прав і свобод громадян та резолюції ПАРЄ, які стосуються звільнення політв’язнів та допуску їх до парламентських виборів.

«Більшість блокує будь-які законодавчі ініціативи… Вся відповідальність за міжнародну ізоляцію повністю ляже на провладну парламентську більшість», – сказав він.

Кожем’якін додав, що більшість не спиняє навіть те, що Європарламентом може бути ухвалена найжорсткіша резолюція стосовно України. У її проекті йдеться про те, що Європарламент закликатиме українську владу забезпечити повну повагу до прав усіх ув’язнених, зокрема Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, а також адекватну медичну допомогу у відповідному закладі, забезпечити право доступу без обмежень їхнім адвокатам, родичам та іншим особам, зокрема послові ЄС.
XS
SM
MD
LG