Доступність посилання

ТОП новини

Рада з прав людини ООН скликає засідання через Сирію


Рада з прав людини ООН оголосила в середу, що в п’ятницю проведе спеціальну сесію з приводу масового вбивства цивільних у регіоні Хула в Сирії, в якому минулого тижня загинули 108 людей.

Як повідомив речник Ради Роландо Ґомес, сесію скликають на запит, який підтримала 21 держава з загалом 47 її членів.

Рада з прав людини присвячувала становищу в Сирії вже три свої сесії минулого року, коли там почалися масові придушення виступів опозиції проти влади авторитарного президента Башара аль-Асада.

«Різанина в Хулі», як називають інцидент, уже викликав скоординоване видворення чільних сирійських дипломатів, послів чи тимчасових повірених у справах або й усього дипломатичного персоналу вже з майже півтора десятка країн світу з метою посилити тиск на сирійську владу і на протест проти масового вбивства цивільних.

Інцидент стався минулої п’ятниці, коли в регіоні Хула в провінції Хомс, який охоплює кілька містечок і сіл, були вбиті не менш як 108 мирних людей, серед яких 49 дітей і 34 жінки. Дамаск звинувачує в різанині неуточнених «терористів» або й прямо опозицію і заявляє про свою непричетність. Свідки заявляють, що люди гинули від обстрілу урядових військ, а масові вбивства вчинило проурядове ополчення, відоме як «шабіха», що дослівно означає «привиди», а переносно «розбишаки» чи «головорізи». Рада безпеки ООН засудила за цей інцидент у першу чергу владу Сирії.
XS
SM
MD
LG