Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська: обстеження визначить, чи потрібне Іващенкові спеціалізоване лікування


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська
Колишнього очільника Міноборони Валерія Іващенка зможуть доправити на лікування у спеціалізований медичний заклад лише після того, як пенітенціарна служба отримає відповідні результати обстеження. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

«Я особисто висновки щодо стану здоров’я тієї чи іншої людини не хочу робити доти, доки не буде висновків спеціалістів. Якщо говорити про Іващенка, то я вже домовилася, і пенітенціарна служба відповідно виконує певні рекомендації щодо його обстеження у спеціалізованому медичному закладі.Коли будуть результати обстеження, тоді й будемо говорити про лікування. Тому що без адекватних висновків говорити про те, що людину треба лікувати, не правильно», – зазначила омбудсмен.

«Зараз Іващенко має бути обстежений в Інституті нейрохірургії відповідно до тих висновків, які зробили лікарі, яким довіряє Валерій Іващенко. Він сам їх запросив, їх допустили у слідчий ізолятор, написали свої рекомендації щодо обстеження. Після того, як буде проведене лікування у спеціалізованому закладі, тоді будемо говорити про подальше лікування», – додала Валерія Лутковська.

Валерій Іващенко перебуває у СІЗО від серпня 2010 року. За цей час родичі та захист колишнього виконувача обов’язків глави Міноборони неодноразово наголошували, що він потребує спеціалізованого лікування, оскільки стан його здоров’я суттєво погіршився.

У квітні цього року суд засудив Іващенка до 5 років за ґратами за зловживання службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міністерства оборони «Феодосійський судно-механічний завод».
XS
SM
MD
LG