Доступність посилання

ТОП новини

Керівник британського МЗС має сумніви в успішності зустрічі з Сирії


Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ
Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ
Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ має сумніви в результативності міжнародної зустрічі з Сирії, яка сьогодні відбудеться в Женеві.

Керівник зовнішньополітичного відомства відзначив, що закликав Росію і Китай підтримати запропонований міжнародним посланцем Кофі Аннаном план створення перехідного уряду в Сирії. Лише солідарність світової спільноти дозволить ефективніше впливати на всіх учасників сирійського конфлікту, відзначив британський міністр.

Росія виступає проти вимоги негайної відставки президента Сирії Башара Асада і його усунення від формування уряду національної єдності. Водночас на цих умовах наполягають США і сирійська опозиція.

У женевській зустрічі візьмуть участь міністри закордонних справ п’яти постійних членів Ради безпеки ООН, країн-сусідів Сирії, Кофі Аннан і генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

Тим часом, у Сирії тривають збройні сутички між урядовими військами і опонентами режиму Асада. Туреччина розмістила на кордоні з Сирією додаткові війська – після інциденту зі збитим сирійськими військовими турецьким літаком.
XS
SM
MD
LG